La Grande Ecluse

Waar de Seine doorheen de franse hoofdstad loopt, is het de Senne die aan de oorsprong ligt van wat vandaag de hoofdstad van Europa is. Nu de waterloop volledig gecontroleerd moest worden, kreeg de architect Pierre Suys – die eveneens de plannen van de Beurs tekende – de opdracht om de zuidelijke Grote Sluis te maken. Voor de anecdote : oorspronkelijk situeerde de sluis zich in Anderlecht, maar op vraag van de stad Brussel werd de grens verschoven met één meter, ter hoogte van de deur nr. 77, om er een brussels eigendom van te maken.

Geboren in de Landes, Frankrijk, groeide Bruno Lesbats reeds vanaf zijn prille jeugd op, omringd door fijne kwaliteitsvoeding. Vanaf zijn eerste wapenfeiten bij fruit en groenten in Rungis, Parijs ( grootste versmarkt van Europa ), langs zijn oom, die keurslager was, tot sterrestaurants, met befaamde chefs en namen als Alain Dutournier en Guy Savoie in Parijs, La Truffe Noire in Brussel, of nog traiteur Laurier ; steeds zette deze man als prioriteit, het verdedigen van de kwaliteit en het naar waarde schatten van de producten.

Contact - Reserveer

Poincarélaan, 77
1070 Anderlecht

Tel. : 02/523.55.45
Email : info@grande-ecluse.com
http://www.grande-ecluse.com

Lorsque vous contactez cet établissement, n'oubliez pas de signaler que vous désirez recevoir une collerette « Souvenir d'un Soir » lors de votre visite.

Pour participer au concours, vous devez être en possession d'une collerette.